donderdag 29 december 2011

Kleur voetbalschoen matchen met je speelstijl

Waar vroeger slechts zwarte voetbalschoenen te zien waren, zijn er tegenwoordig schoenen in alle kleuren van de regenboog. Er zijn roze, felgroene, en zelfs met tijgerprint. De liefhebbers van de klassieke voetbalschoen kijken met argusogen naar de felle kleuren, waar de jongere generatie juist graag opvalt met zijn voetbalschoenen. Toch straalt elke kleur wel iets uit. Zie onderstaand overzicht om te kijken welke kleur het beste bij jou en jouw speelstijl past.

Zwarte voetbalschoen
De klassieke zwarte voetbalschoen straalt degelijkheid en soberheid uit. Het is niet voor niets dat de meeste verdedigers en keepers spelen op zwarte schoenen, flegmatieke buitenspelers op zwarte kicksen zijn er bijna niet te vinden.  Het is bijna altijd een lederen schoen, die makkelijk te onderhouden is. De bekendste zwarte voetbalschoen zijn de Adidas Copa Mundial, Adidas AdiPure, Calcio Italia, Puma King en de Nike Tiempo. Bekende spelers die gaan voor het klassieke uiterlijk zijn John Terry, Ricardo Carvalho en Kaka.

Witte voetbalschoen
Na de ouderwetse zwarte schoen, kwam de doorbraak van de witte variant. Deze schoen is toch iets opvallender, maar straalt wel elegantie uit. Vaak worden witte schoenen dan ook gedragen door de strateeg op het middenveld. Denk hierbij aan bekende spelers als Andrea Pirlo, Theo Janssen of Bastian Schweinsteiger. Witte voetbalschoenen zijn zowel in het leer als synthetisch verkrijgbaar. Bijna elk merk heeft wel witte kicksen in het assortiment, de bekendste zijn de Adidas AdiPure, Nike CTR360 en de Puma Powercat.

Gekleurde voetbalschoen (groen, rood, blauw, geel, oranje, etc)
Hedendaags zie je steeds meer gekleurde voetbalschoenen. Pak een willekeurige teamfoto en je ziet werkelijk alle kleuren. Sommige spelers matchen hun voetbalschoen met het tenue, waar anderen juist voor een geheel andere maar opvallende kleur gaan. Ondanks dat je de felle voetbalschoenen vaker bij aanvallende spelers ziet, zijn er tegenwoordig ook veel verdedigers die ermee spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan van der Wiel (geel) en Dani Alves (geel/rood).

Roze/paarse voetbalschoen
In 2008 kwam Nike met de Vapor Pink. Waar voorheen de kleur roze in de voetbalwereld een taboe was, werd het een doorslaand succes. Dit kwam mede  doordat topspelers Zlatan Ibrahimovic, Andrei Arshavin en Frank Ribery deze schoen droegen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat voetballers het durven voor de roze of paarse voetbalschoen te kiezen. Toch blijft dit echt een kleur die weggelegd is voor de echte flegmatieke, technische voetballers. Je moet niet bang zijn om te incasseren, en naast indruk maken met je schoenen dit ook doen met je voeten. Tot nu toe zijn het alleen Nike, Adidas en Puma die het hebben aangedurfd een roze/paarse voetbalschoen op de markt te brengen. Wel zie je steeds meer schoenen met slechts een klein roze of paarse accent, waar de nieuwste Nike T90 een goed voorbeeld van zijn.

Voetbalschoen met print
Dit jaar kwamen Nike en Puma voor het eerst met de voetbalschoenen met print. Zo is C.Ronaldo's Nike Vapor Safari met tijgerprint bedrukt, en kwam Puma met de Power Tokyo. Dat deze schoenen opvallend zijn staat voorop, maar of we ze meer zullen gaan zien blijft de vraag. Wel zijn het eveneens gewaagde schoenen, waar je goed over moet nadenken bij de aanschaf. Want niet alle verdedigers houden van een spits met dusdanig speciale schoenen, en zullen dit vast laten blijken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten