donderdag 9 februari 2012

Joma Numero 10 kopie van Nike CTR360?

Deze week heeft Joma een gloednieuwe voetbalschoen in de markt gezet. Wat de naam eigenlijk al zegt, is de Joma Numero 10 gericht voor de spelmakers van het elftal. Het is dan ook een echte control-boot die moet concurreren met de Nike CTR360, AdiPure en Puma King. Hij is zowel in het rood/zwart als wit/zwart verkrijgbaar, en wordt onder andere gedragen door Benfica's Nolito en Sevilla's Kanoute.

Maar bij de eerste aanblik van deze schoen had ik al mijn twijfels: lijkt hij niet erg veel op de Nike CTR360 Maestri II?


Het eerste punt van overeenkomst zijn de kleuren. Bij beide zijn de hoofdkleuren zwart/wit met rode accenten. Daarnaast hebben allebei de schoenen een speciaal controle-oppervlakte aan de binnenkant van de voet, waardoor de bal controleren een stuk eenvoudiger wordt. Deze vlakte zit ook aan de buitenkant van de voorvoet. Ook het logo is bij zowel Joma als bij Nike op de nvan de punt van de voet, ter hoogte van de kleine teen geplaatst. Tenslotte zijn zowel de tong, de hak en de plaatsting van de noppen exact hetzelfde bij allebei de schoenen.

Ik denk niet dat we anders kunnen concluderen dat Joma Numero 10 gewoon een kopie is van de Nike CTR360. De kans is dan ook groot dat deze schoen zal uitlopen op een grote deceptie, wat niet positief is voor het imago.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten